Privrednici kupili imovinu Šip Une: U novoj pilani posao će dobiti 500 ljudi

Bez autora
Oct 17 2011

Stečajni upravnik Šip Une Nijaz Dervišić, kao ovlašteni prodavac, i predstavnici devet firmi i pojedinaca potpisali su ugovor o kupovini cjelokupne imovine bosanskokrupskog preduzeća. Inicijativu za ovaj poslovni aranžman pokrenuo je općinski načelnik Armin Halitović kako bi pomogao radnicima Šip Une koji su zbog stečaja ostali bez posla. Načelnik Halitović projekt je ponudio privrednicima, pa je njih osam, zajedno s Općinom, kupilo zemljište s pripadajućim objektima. Općinsko vijeće u kratkom roku je donijelo sve neophodne odluke, među kojima je i ona da se na zemljištu Šip Une pokrene pilana. Uređenje tog prostora bit će ubrzano ovog mjeseca, a privremeni posao dobit će 70 nezaposlenih građana. Prvi proizvodni pogoni na ovom prostoru trebali bi se početi graditi sljedeće godine. Najavljeno je da će biti zaposleno 500 ljudi. Novac uplaćen za kupovinu imovine Šip Une, koji, prema sudskim presudama, treba pripasti radnicima, bit će im isplaćen u zakonski predviđenom roku.

Privrednici kupili imovinu Šip Une: U novoj pilani posao će dobiti 500 ljudiStečajni upravnik Šip Une Nijaz Dervišić, kao ovlašteni prodavac, i predstavnici devet firmi i pojedinaca potpisali su ugovor o kupovini cjelokupne imovine bosanskokrupskog preduzeća.

Inicijativu za ovaj poslovni aranžman pokrenuo je općinski načelnik Armin Halitović kako bi pomogao radnicima Šip Une koji su zbog stečaja ostali bez posla.

Načelnik Halitović projekt je ponudio privrednicima, pa je njih osam, zajedno s Općinom, kupilo zemljište s pripadajućim objektima. Općinsko vijeće u kratkom roku je donijelo sve neophodne odluke, među kojima je i ona da se na zemljištu Šip Une pokrene pilana.

Uređenje tog prostora bit će ubrzano ovog mjeseca, a privremeni posao dobit će 70 nezaposlenih građana.

Prvi proizvodni pogoni na ovom prostoru trebali bi se početi graditi sljedeće godine. Najavljeno je da će biti zaposleno 500 ljudi.

Novac uplaćen za kupovinu imovine Šip Une, koji, prema sudskim presudama, treba pripasti radnicima, bit će im isplaćen u zakonski predviđenom roku. 

Gradnja infrastrukture

Novac za čišćenje lokacije za pilanu osigurala je Općina. Po okončanju tih radova planirana je gradnja saobraćajnica, vodovoda, kanalizacione mreže i telekomunikacijskih priključaka do svake od parcela.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik